Font: Generalitat de Catalunya

El Govern de Catalunya destinarà 1,3 milions d’euros a subvencionar actuacions humanitàries internacionals per fer front a la pandèmia de la COVID-19. Així s’ha anunciat el conseller Bernat Solé en el marc del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència (CCAHE).

Les entitats interessades tenen fins al 2 de juny per presentar propostes a la crida de la Generalitat i a finals de mes ja es coneixeran els projectes subvencionats, que cobriran àmbits de salut, educació, accés a l’aigua o seguretat alimentària, entre d’altres, i permetran donar resposta a la pandèmia en els països amb una major vulnerabilitat.

“Solidaritat i responsabilitat: és així com el Govern ha d’estar a l’alçada en aquest moment”, ha afirmat el titular d’Acció Exterior. A més de l’aportació econòmica, el Departament de Salut enviarà 200 respiradors a les contraparts sobre el terreny i, des de l’Hospital Clínic, s’enviarà matèria primera als camps de refugiats saharauis perquè puguin continuar produint els medicaments.

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) aporta 290.000 euros anuals al Fons Central de Resposta a Emergències (CERF, per les seves sigles en anglès) de les Nacions Unides.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram