Foto: Imatge corporativa de l’Any Carner [Cultura]

L’Any Josep Carner, impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat a través de la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar el cinquantenari de la mort de l’escriptor Josep Carner, arribarà a Brussel·les la setmana vinent coincidint amb el cinquantè aniversari del traspàs del poeta.

Entre el 5 i el 7 de juny de 2020, la Generalitat té previst un seguit d’actes a l’entorn de la figura de Carner, qui va morir a Brussel·les el 4 de juny de 1970. Precisament, el proper 4 de juny tindrà lloc una ‘Passejada poètica per la Brussel·les de Carner’ davant de la casa on es va produir el decés del poeta catalana, al número 64 de la Rue Lincoln.

A partir de les 12 hores tindrà lloc la lectura de poemes de Carner davant d’una selecció dels edificis on va viure. Un passeig històric ple d’anècdotes i poemes que es podrà seguir per streaming a través de les xarxes socials del Casal Català de Brussel·les, que enguany celebra el 90è aniversari.

L’Any Josep Carner és una de les commemoracions decretades pel Govern per aquest 2020. Carner és una figura cabdal en la literatura catalana del segle xx i és considerat el ‘Príncep dels poetes’, renovador de la poesia, de la llengua i de la prosa.

Un dels objectius de l’Any és divulgar el conjunt de la seva obra, fent-la viva en la gent. La voluntat és promoure un seguit d’activitats i celebracions que durin més enllà del 2020, amb concerts, espectacles, noves publicacions, actes acadèmics i homenatges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram