Foto: Voluntaris del projecte solidari que l’ONG Mans Mercedàries desenvolupa a l’Àfrica [cedida]

L’ONG Mans Mercedàries, de Martorell (Baix Llobregat), ha ajornat els camps de treball de Kenya i Moçambic previstos per aquest estiu a causa de la Covid-19. Així ho han comunicat a través del seu web. Els projectes impulsats per l’onegé mercedària es posposen per l’estiu de 2021.

El projecte de Kenya va iniciar-se l’any 2015 amb la construcció del Centre infantil Lutgarda a Ongata Rongai, fruit de la demanda de les famílies on s’allotja la comunitat mercedària. La prioritat és construir un nou equipament per acollir l’Educació Primària.

Dels donatius obtinguts aquest curs per part de socis i col·laboradors de l’entitat, s’ha pogut construir la primera planta i bona part de la segona. L’ajornament dels Concerts solidaris que promou anualment l’associació ha provocat l’aturada de les obres previstes.

Mentrestant, el camp de treball de Moçambic ja havia estat ajornat el mes de desembre per causes personals dels tres voluntaris del grup. El projecte ‘Hàbits Saludables’, organitzat des de l’escola mercedària de Sant Feliu de Llobregat, pretén fomentar els hàbits saludables entre els infants de la Lar Tiberíades, de Katembe.

A les dificultats per la Covid-19, s’hi afegeix que els voluntaris pels camps de treball de 2020 s’han trobat amb dificultats burocràtiques en la tramitació del visat de Kenya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram