Foto: La delegació de Manresa 2022 conversant amb el Papa Francesc [Servizio Fotografico Vaticano]

El papa Francesc ha rebut aquest dissabte en audiència privada al Vaticà una delegació de Manresa i s’ha interessat pel projecte 2022 sobre el llegat de Sant Ignasi de Loiola. Es tracta d’una iniciativa municipal nascuda l’any 2013 que té com a objectiu commemorar els 500 anys de l’estada a Manresa –de camí cap al seu pelegrinatge a Jerusalem- del religiós, fundador de la Companyia de Jesús i futur sant de l’Església Catòlica.

“El pontífex ha rebut amb molt d’interès les explicacions sobre el projecte Manresa 2022 i manifesta que li agradaria visitar la ciutat amb motiu de la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi”, ha assegurat el consistori de la capital del Bages, que ha estat encapçalat pel seu alcalde, Valentí Junyent.

L’objectiu de la trobada ha estat explicar al papa Francesc els detalls del projecte Manresa 2022 per impulsar la seva difusió a nivell internacional, i especialment entre la comunitat jesuïta i els seus centres educatius repartits per tot el món, per atraure visitants coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi al Bages.

La invitació de visitar Manresa s’ha fet extensiva al mateix pontífex, que pertany a la Companyia de Jesús fundada per Sant Ignasi de Loiola. Els representants municipals també han exposat al papa Francesc el projecte del Camí Ignasià, que uneix la localitat natal de Sant Ignasi amb Manresa, “i el potencial que té com a ruta de pelegrinatge i de creixement personal i espiritual”.

Ignasi va estar-se prop d’un any a la capital del Bages, s’hi va inspirar per a escriure els Exercicis Espirituals i hi va tenir una experiència reveladora, que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús. Per això, Manresa és considerada ciutat bressol de l’orde jesuïta i molts centres jesuïtes arreu del món duen el nom de ‘Manresa’.

Prèviament, la delegació manresana havia aprofitat el viatge a Roma per reunir-se ahir divendres amb la delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia, liderada per Luca Bellizzi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram