Foto: Sònia Moll és una de les poetes catalanes que s’han incorporat a Lirikline

El portal internacional de poesia Lyrikline incorpora deu autores i un autor català, la majoria d’elles veus de la poesia contemporània. Es tracta de , Cèlia Sánchez Mústich, Meritxell Cucurella-Jorba, Laia Martínez López, Vinyet Panyella, Blanca Llum Vidal und Mireia Vidal-Conte. Maria Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Joana Raspall i JV Foix.

Els enregistraments de les autores catalanes, a més de JV Foix, es podran escoltar amb la seva pròpia gràcies a la col·laboració de Catalunya Ràdio, qui s’ha sumat al projecte, a més de la Biblioteca de Catalunya, la Fundació Palau i Fabra i la Fundació JV Foix.

En la darrera dècada el portal Lyrikline ha incorporat més d’una cinquantena de poetes catalans. És fruit de la tasca de l’Institut Ramon Llull -amb una col·laboració amb Haus für Poesie de Berlín- qui té com a prioritat donar visibilitat internacional als poetes catalans. Enguany, ha estat incrementar la presència d’autores femenines.

Lyrikline és el portal digital de poesia de referència a nivell internacional. El va crear l’any 1999 a Berlín amb l’objectiu de promocionar la poesia recitada pels poetes mateixos a nivell internacional. Actualment s’hi poden sentir 13.051 poemes de 1.452 poetes en 87 idiomes i llegir-ne els originals i les seves 19.752 traduccions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram