Una desena de professors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participaran, el proper dilluns 11 de febrer, en una jornada d’estudi sobre les cultures polítiques de Catalunya durant els segles XVIII-XXI. La jornada és a càrrec del Centre d’Estudis Catalans de la Facultat de Lletres de la Sorbonne Université de París.
Des de la constitució de la Corona d’Aragó fins a l’Estatut d’Autonomia i el sobiranisme passant pel franquisme. Més de 300 anys d’història política que poden ajudar a entendre la situació social i política que respira Catalunya l’any 2019. Els ponents, historiadors especialitzats en la matèria, analitzaran l’evolució i les possibles interaccions del país.
La jornada es dividirà en dues parts (matí i tarda). En la primera part, Mònica Güell, coordinadora del Centre d’Estudis Catalans de la Facultat de Lletres de la Sorbonne Université de París donarà la benvinguda als assitents. Tot seguit intervindran Tomàs de Montagut (UPF), Eduard Martí (UPF), Joaquim Albareda (UPF), Josep Pich (UPF) i Joan Esculles (UPF). En la represa, hi participaran Pere Gabriel (UAB), David Martínez (UPF), Francesc Vilanova (UAB) i Borja de Riquer (UAB).
El Centre d’Estudis Catalans de la Facultat de Lletres de la Sorbonne Université de París, impulsat l’any 1997, està ubicat a Marais, un hotel del segle XVII del patrimoni local. La façana està decorada amb una representació dedicada a Sant Jordi, patró de Catalunya, feta per l’escultor Apel·les Fenosa. El centre té una triple vocació: acadèmica, cultural i científica.