Després de viure un temps a Londres, amb només 23 anys, Segura va rebre l’oportunitat de treballar a l’Agència EFE als Estats Units a finals de 2016 amb la victòria de Donald Trump a les eleccions nord-americanes. “El primer destí va ser Austin (Texas) on vaig dedicar-me a explicar les històries relacionades amb la immigració i la frontera amb Mèxic. Van ser temps molt intensos, d’explicar la immigració il·legal i una munió d’històries personals”, recorda a Exterior.cat.
Inicialment, el periodista barceloní tenia previst treballar per a l’Agència EFE a Texas tres anys més, però al cap de pocs mesos, va fer el salt a Washington DC tenint en compte la seva especialització en Economia. “Aquell periodista que l’apassiona l’àmbit internacional, sempre somia en fer-ho a Washington. És una ciutat que atrapa. Allà vaig poder trepitjar el despatx oval de la Casa Blanca i, sobretot, poder fer una pregunta al president Donald Trump. Allò va ser un somni fet realitat”, reconeix.
EL SEU PAPER A L’AFC-USA
I d’una costa a una altra. En un pla estratègic de l’Agència EFE de potenciar la informació amb una mirada més internacional. “Som presoners de l’actualitat, però ara explico altres històries d’interès internacional i de molta diversitat més reposats”. Un cop a Califòrnia, Segura s’integra a la junta directiva de l’Associació de Corresponsals Estrangers als Estats Units (AFC-USA) com a president de Los Angeles.
“L’associació té per objectiu avançar els interessos dels periodistes estrangers als Estats Units i fomentar l’educació a través de beques i programes amb universitats i grans empreses”. Entre altres funcions, Segura és l’encarregat de gestionar les activitats de l’associació periodística a Califòrnia i la zona oest del país i tindrà un paper important en el desenvolupament de la comunicació de l’AFC-USA.
Una de les primeres accions amb Segura a l’AFC-USA és una carta adreçada al president Trump “sol·licitant-li que faci una esmena a l’aplicació de la llei sobre els visats que està afectant una munió de periodistes estrangers que vivim als Estats Units”. Sense anar més lluny, 76 periodistes estrangers que treballen a La Voz de América a Washington tenen la possibilitat que no es renovin els visats, que és previst que caduquen aquest mes.
‘BRILLANTES CON SEGURA’, AMB ESTIL PROPIParal·lelament a la seva tasca com a periodista, Alex Segura ha iniciat un projecte personal a través del seu perfil d’Instagram [_alexsegura_] on tots els diumenges conversa amb un professional rellevant en els diferents àmbits d’actuació. Fins ara ho ha fet amb un dels periodistes de Veneçuela, César Miguel Rondón i l’actriu mexicana, Fernanda Romero i l’artista argentina, Agustina Palma. L’espai s’emet els diumenges (9h, Los Angeles; 12h, Nova York i 18h, Barcelona).