La convocatòria de subvencions de cooperació al desenvolupament 2020 ja està oberta. L’aprovació del Pla director de cooperació al desenvolupament 2019-2022 va suposar un salt endavant per ajustar la política pública de cooperació al desenvolupament del Govern de Catalunya al nou marc internacional de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Amb una dotació pressupostària de 10 milions d’euros, la convocatòria finançarà actuacions a països receptors d’Ajut Oficial al Desenvolupament, així com iniciatives d’educació per al desenvolupament a Catalunya. Es donarà suport a projectes amb enfocament de gènere i drets humans, que responguin a les prioritats establertes en el Pla director 2019-2022, i contribueixin a millorar la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19. El termini per presentar propostes finalitza el 6 d’octubre.

A banda de la convocatòria de projectes del 2020, enguany continuen les actuacions iniciades en els programes biennals 2019-2020, que des de l’any passat fan possible 23 actuacions de cooperació al desenvolupament a set països diferents, incloent-hi Catalunya. La dotació de la convocatòria per aquest 2020 és de 5.500.000 euros.

UNA MESURA POST-PANDÈMIA

D’altra banda, el Govern ha respost a la pandèmia de la COVID-19 amb l’activació del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència (CCAHE), que reuneix organitzacions catalanes de cooperació al desenvolupament i organismes multilaterals.

La mesura, amb un pressupost d’1,7 milions d’euros, ha permès el finançament d’onze actuacions de salut, accés a l’aigua, i seguretat alimentària a alguns dels països especialment afectats per la crisi. La majoria de projectes, que ja s’estan desplegant, es porten a terme al continent africà, a Moçambic, Senegal, República Democràtica del Congo, Burkina Faso i Marroc, però també a l’Iraq i a Palestina.

En l’àmbit de l’acció humanitària, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament també ha donat suport a la Fundació Hospital Clínic per a equipar el laboratori de producció de medicaments als campament de refugiats sahrauís a Tindouf, Algèria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram