La startup catalana GlyCardial Diagnostics SL ha estat seleccionada per l’EIT Health Digital Sandbox per a rebre suport en l’accés a dades de recerca. Competirà amb cinc startups europees dins el programa de l’EIT Health Digital Sandbox que ha de servir per ajudar-les a obtenir dades valuoses a través de biobancs europeus, registres de qualitat i titulars de mostres.

El programa Digital Sandbox, que té un finançament total de 180.000 euros, ajuda les empreses emergents a aprofitar aquestes dades, a crear innovacions sanitàries i a fomentar el desenvolupament de nous productes i serveis.

GlyCardial Diagnostics és una empresa derivada de l’IR-Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consell Nacional de Recerca (CSIC) que desenvolupa un diagnòstic precoç d’esdeveniments isquèmics cardíacs per reduir l’impacte de la malaltia en la vida dels pacients.

La tecnologia es basa en la detecció d’Apo J-Glyc a la sang com a biomarcador per al diagnòstic precoç d’isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució del pacient després d’un esdeveniment isquèmic. La novetat i l’impacte potencial del projecte Apo J-Glyc han estat reconeguts per diverses entitats a nivell nacional i internacional.

Judit Cubedo, cofundadora i CEO de GlyCardial Diagnostics, és finalista el Premi europeu per a dones innovadores 2020.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram