Foto: ACN

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha estat un dels encarregats d’inaugurar l’acte institucional, en el que Catalunya pren el relleu de la Llombardia i ostentarà la presidència fins a la tardor del 2021. “Catalunya ha de jugar un rol important a la reconstrucció de la postpandèmia”, ha dit el conseller Solé des de Milà. “Seguirem treballant per garantir els valors fonamentals com la igualtat d’oportunitats i les llibertats individuals i col·lectives”, ha reivindicat.

“Sabem que davant dels reptes que viu Europa, només podem respondre amb més democràcia. També amb més col·laboracions i treball en xarxa com el que fem als Quatre Motors per a Europa”, ha recalcat el conseller. “Després de tres dècades, hem demostrat que els lligams de solidaritat i de cooperació com els nostres ens donen més fortalesa i capacitat de reacció en els temps d’adversitats”, ha afegit.

El conseller ha explicat com durant la pandèmia s’han viscut exemples d’aquesta cooperació entre territoris, i ha fet notar que “és precisament aquest esperit de compartir i d’entesa, present des de l’inici de la nostra aliança, el que ens fa sentir orgullosos de pertànyer a una de les primeres xarxes europees de regions, creada en una època de plena expansió del projecte europeu”.

El programa de la presidència catalana posa en el seu centre els 17 ODS de l’Agenda 2030, així com el Pacte Verd Europeu, per tal de reforçar la resiliència transformadora de les nostres societats. La presidència catalana se centrarà en la recuperació dels efectes de la Covid-19, tal com ha anunciat el conseller.

Constituïda el 1988, els Quatre Motors per a Europa és una associació de cooperació interregional entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Roine-Alps (actualment, Alvèrnia-Roine-Alps), amb l’objectiu d’incrementar les potencialitats econòmiques, científiques, socials i culturals d’aquests territoris que destaquen per ser punters a nivell europeu en aquests àmbits, internacionalitzar les quatre regions i les seves empreses i participar activament en la construcció europea, principalment per mitjà de posicionaments conjunts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram