Foto: Mars Society

El projecte d’un equip de científics amb representació catalana ha estat seleccionat entre els 10 finalistes d’un certamen internacional per dissenyar una ciutat pensada per acollir un milió de persones a Mart.
Fins a 175 equips van participar al concurs que va organitzar el febrer passat la Mars Society, l’organització més gran del món dedicada a l’exploració del planeta vermell.

Ara, s’han fet públics els deu millors projectes, entre els qual hi ha el presentat per l’equip de The Sustainable Offworld Network (SONet), liderat pel català Guillem Anglada-Escudé i format per científics catalans, italians, anglesos, austríacs i alemanys.

En la selecció dels projectes, el jurat ha puntuat el disseny tècnic de la ciutat, la seva viabilitat econòmica, el tipus de societat per a la qual està pensada, les activitats que s’hi podrien desenvolupar, el tipus de govern que tindria i la manera com pot atreure l’interès de persones perquè hi desitgin viure.

Els deu equips finalistes presenten aquests dies els seus projectes en una cerimònia virtual que se celebra del 15 al 18 d’octubre i en què s’anunciaran els guanyadors. La competició atorgarà un premi de 10.000 dòlars al primer classificat, un de 5.000 dòlars al segon i un tercer premi de 2.500 dòlars. Fora del podi, també s’entregaran premis de 1.000 i 500 dòlars al quart i cinquè classificats, respectivament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram