Foto: El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé [Generalitat]

El departament d’Acció Exterior del Govern català ha posat en marxa la Xarxa Alumni per conèixer i ajudar el talent català vinculat a les relacions internacionals. El projecte aplega un centenar d’antics estudiants en pràctiques del Departament i beneficiaris de beques Canigó, per crear espais de col·laboració i facilitar el treball en xarxa.

El conseller Bernat Solé ha remarcat que “Catalunya ha de ser present als grans debats mundials per fer front als reptes globals i una eina clau per aconseguir-ho és connectar el talent que tenim aquí i a fora”. La secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Elisabet Nebreda, que ha posat en valor que “les beques i pràctiques d’estudis que s’han dotat des del departament en la darrera dècada han donat el seu fruit, no només per a formar grans talents i millorar el potencial que tenim, sinó també per fer-lo lluir internacionalment”.

El director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, Oriol Duran, ha celebrat la posada en funcionament del projecte i ha defensat la importància de “no deixar escapar el talent”.

UNA COMUNITAT EN XARXA

La Xarxa Alumni reuneix els estudiants en pràctiques que han fet una estada a la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea i les persones que han obtingut una beca per fer pràctiques a una delegació del Govern, a una comunitat catalana a l’exterior o a un organisme internacional amb un beca Canigó.

L’objectiu d’aquest projecte, impulsat des de la Direcció General d’Anàlisi i Planificació Estratègica és formar una comunitat de talent vinculada al Departament, oferir informació de les actuacions que s’impulsen des del departament d’Acció Exterior, buscar àmbits de col·laboració i facilitar el treball en xarxa.

Els membres de la comunitat reben informació d’ofertes de feina en l’àmbit de les relacions internacionals i assessorament sobre com fer pràctiques a les institucions europees. També se’ls ha inclòs a les formacions especialitzades en acció exterior que s’organitzen per al personal de la Secretaria de l’Acció Exterior i de la Unió Europea.

A més, s’ha posat en marxa un grup de LinkedIn per compartir informacions d’actualitat del Departament i facilitar la comunicació entre tots els membres de la Xarxa Alumni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram