L’actual situació sanitària, agreujada pel risc de rebrot generalitzat, ha obligat els casals catalans a repensar la tradicional festa de la castanyada i adaptar-la a les mesures anti Covid. Exemple d’això n’és el Casal Català de Stuttgart, que ha optat per fer una activitat virtual adaptada a les restriccions i ha repartit receptes de panellets a través del seu newsletter per tal que els socis i amics de l’entitat els preparin a casa i en comparteixin fotografies a través de les xarxes socials.

En la mateixa línia, el Casal Català de Munic també proposa una celebració virtual i anima tothom a penjar fotos i vídeos de la Catanyada a Instagram i Facebook, etiquetant el Casal i amb el hashtag #CastanyadavirtualCCM. L’entitat s’encarregarà de compartir les imatges al seu perfil perquè tothom pugui ser partícip de la celebració.

Encara a Alemanya, el Casal Català de Colònia celebrarà la Castanyada amb un taller de tardor dirigit als nens i nenes de l’Escoleta i que es durà a terme el proper 31 d’octubre. A més, l’entitat oferirà uns lots prèvia reserva amb quatre panellets i un tast de moscatell a tothom qui en vulgui. Tenen un cost de 5 euros i as poden reservar fins al dijous 29 d’octubre, tot i que estan disponibles fins a esgotar les existències.

Qui també ha adaptat la Castanyada ha estat el Casal Català de Tolosa, que ha decidit transformar l’habitual taller de panellets infantil i, enguany, anirà dirigit tan sols a adults. D’aquesta manera, el casal reduirà l’aforament de l’activitat i només hi podran participar 15 persones. El taller se celebrarà el proper dissabte 7 de novembre al matí.

A Suïssa, el Casal Català de Zuric ha organitzat un concurs de fotografia gastronòmica, en què es pot participar fins al 31 d’octubre, i una celebració virtual de la Castanyada el mateix dissabte, en què es donaran a conèixer els guanyadors del certamen.

El Casal Català de Lausana també se suma a les celebracions de la Castanyada amb una festa amb aforament reduït i inscripció obligatòria. Serà diumenge 1 de novembre a les 17.30h al local del CCLG (Rue de Genève, 91). L’entrada costarà 5 CHF pels socis i 10 CHF per als no socis.

Sense marxar encara de Suïssa, el Centre Català de Basilea també té previst celebrar la Castanyada, tot i que ho ha posposat al proper 22 de novembre. Ho farà a la sala Igelsaal al Kannenfeldpark a partir de les 16h i comptarà amb una actuació sorpresa per a grans i petits. L’entrada tindrà un cost de 10 CHF per a socis i de 15 CHF per a no socis.

UNA SORTIDA, COM ALTERNATIVA

Un altre casal que ha adaptat la seva activitat a la situació sanitària ha estat el de Brussel·les, que va optar per fer la celebració a l’aire lliure, fora dels espais tancats i poc ventilats. El grup excursionista de l’entitat va organitzar una sortida aquest diumenge 25 d’octubre amb inici al Castell de Modave, passant per Tibiémont, el ‘Gué’ du Val i els dominis de l’antic castell de Survillers, des d’on es podien contemplar unes vistes panoràmiques de l’entorn. La passejada, de gairebé 8 quilòmetres, anava acompanyada d’un tast de castanyes i moscatell.

En alguns casos, les noves restriccions han obligat a anul·lar la celebració tal i com estava prevista. És el cas de Saragossa, que ha cancel·lat la Castanyada presencial i està valorant altres alternatives.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram