Font: Escolania de Montserrat

L’Escolania de Montserrat, dirigida pel músic martorellenc Llorenç Castelló, és un dels deu millors cors del món. Segurament, molts dels qui han sentit els escolanets entonar peces com el Virolai en directe ja s’ho pensaven, però ara ho ha confirmat la BBC. El portal Classical Music, de la radiotelevisió pública britànica, ha inclòs l’Escolania a la seva llista ‘10 best choirs in the world’, publicada aquesta setmana.

El portal especialitzat en música clàssica ha destacat la història de l’Escolania de Montserrat, que es remunta al segle XIV, fet que el converteix en un dels cors més antics d’Europa. Alhora, també han posat l’accent en la particularitat dels seus integrants: una cinquantena de nois amb veus agudes i altes.

La llista dels millors cors del món la completen l’Estonian Philharmonic Chamber Choir, el Choir of King’s College de Cambridge, el Mississippi Mass Choir, el St Paul’s Cathedral Choir, The Sixteen, The Tabernacle Choir at Temple Square, Tallis Scholars, el Choir of Trinity College de Cambridge i Vox Luminis.

Font: Línia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram