“Altres alcaldes haurien de mirar cap a l’exemple ambiciós de Barcelona en la batalla per treure les ciutats de la paràlisi i combatre la creixent contaminació de l’aire”, recull el text.
A més, l’editorial defensa que no hi ha “un millor moment” per fer-ho que l’actual, ja que la crisi de la covid ha creat una “oportunitat” per redissenyar l’ús de l’espai públic gràcies al buidatge dels districtes de negocis a causa del teletreball i l’absència de “masses” als carrers.
Segons el diari, al maig el barri d’Oval, al sud de Londres, es va convertir en el primer tram urbà post-pandèmia de poc trànsit, adoptant una política que aposta per impulsar l’ús de la bicicleta i l’anar a peu. Des de llavors, altres barris i zones han aprovat plans a la capital del Regne Unit.
També es destaca que ciutats com París i Milà s’han implicat en l”urbanisme tàctic” durant el confinament amb algunes mesures per pacificar carrers i conclou que Barcelona mostra com convertir aquests canvis en permanents.
‘The Times’ matisa que les superilles no prohibiran l’ús dels cotxes sinó que redirigiran el trànsit que no és local per altres vies, “retornant” els carrers als veïns.