Foto: ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en la presentació de la xarxa internacional de ciutats impulsada per Los Ángeles City Hub And Network for Gender Equity (Change). La iniciativa té com a objectiu compartir polítiques per combatre el sexisme, la misogínia i la injustícia per raó de gènere.

Colau, ha posat en valor les polítiques feministes que s’han dut a terme a la capital catalana des que ella és alcaldessa. Ha destacat, per exemple, la creació d’una regidoria específica de Feminismes i LGTBI i d’un departament de transversalitat de gènere dedicat a integrar la perspectiva de gènere a totes les polítiques impulsades per l’Ajuntament.

“Hem de portar les polítiques feministes a totes les esferes del govern, des del pressupost a la planificació urbanística, passant per les polítiques culturals per aconseguir la paritat en la programació”, ha assenyalat.

Colau ha reflexionat que “lamentablement” la crisi econòmica “no afecta per igual homes i dones” i ha subratllat la “necessitat” de posar en valor les tasques de cura dels infants i de la gent gran “sovint invisibilitzades i no remunerades”. En aquest sentit ha recordat la creació de l’Espai Barcelona Cuida.

Pel que fa a com ha afectat la covid-19 a les dones, Colau ha lamentat l’increment de casos de dones que han patit violència masclista durant el confinament. L’Ajuntament ha hagut “d’intensificar les estratègies i serveis d’atenció a les víctimes i als infants perquè no estiguin soles”, ha dit.

En l’àmbit laboral ha constatat que “són les dones les que en una crisi com aquesta perden posicions i cobreixen les necessitats que s’han posat al descobert, amb treballs més precaris i desregularitzats”, i ha lamentat la “doble o triple” discriminació que pateixen les dones migrants i LGTBI, amb una “menció especial” a les dones trans.

La trobada ha comptat amb la participació de les alcaldies de totes les ciutats que formen part de Change, com ara la mateixa Colau; Eric Garcetti, alcalde de Los Angeles; Sadiq Khan, alcalde de Londres; Claudia Scheinbaum, cap de govern de Ciutat de Mèxic; Yvonne Aki-Sawyerr, alcaldessa de Freetown, o Yuriko Koike, alcaldessa de Tòquio.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram