Font: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha clos la jornada ‘Towards a renovated Regional Strategy for the Mediterranean +25’, organitzada per la plataforma Mediterranean Cooperation Alliance i que s’emmarca en els Fòrums Mediterrània +25 impulsats pel Govern de Catalunya en ocasió de la commemoració dels 25 anys del Procés de Barcelona.

“Una plataforma com la Med Coop Alliance pot dotar de més legitimitat la implicació dels actors euromediterranis en un espai de potencialitats de present i de futur. Un espai ple de vida, de societats diverses, de veïnatge i de responsabilitat compartida. Un espai cabdal per a Catalunya, on volem teixir més aliances i ser-hi més presents perquè en som part i ens hi sentim plenament compromesos”, ha volgut remarcar Solé.

En el seu discurs de cloenda, el conseller ha valorat que “els 25 anys de la Declaració de Barcelona corroboren que aquesta associació mediterrània ha sabut crear un espai de diàleg i de relacions permanents tot i les dificultats”.

El conseller considera que “en el marc de la cooperació euromediterrània, la qüestió de la governança és fonamental” i ha expressat el suport de Catalunya a la Med Coop Alliance, que ha definit com “un instrument únic i transformador” i “de mobilització d’actors de les dues ribes que defensa la importància de les polítiques mediterrànies”, i ha insistit que “refermem així el nostre compromís plenament europeista i mediterrani”.

La Med Coop Alliance és una plataforma única de xarxes que pretén posar en valor la governança transnacional multinivell a la Mediterrània. Està formada per la CRPM, Arc Llatí, MedCities, l’Europregió Pirineus-Mediterrània i l’Euroregió Adriàtica-Jònica.

La jornada ha comptat amb representants de diferents regions i ciutats euromediterrànies amb l’objectiu de promoure, intercanviar i proposar instruments de governança com a actius clau per a una nova orientació de la cooperació euromediterrània.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram