L’Associació per a l’ensenyament del Català de Perpinyà (APLEC) ha començat a donar classes de català a l’alumnat de l’escola primària de Fullà, a la vall de la Rotjà. L’associació va estrenar les formacions el passat 26 de novembre i les seguirà fent durant tot el curs acadèmic, una hora i mitja a la setmana.

D’aquesta manera, els estudiants de Fullà se sumen als 9.000 alumnes de maternal i elemental que ja reben formació de llengua catalana. Les classes s’emmarquen en l’ensenyament de la llengua regional previst al llarg de tota l’escolaritat i són possibles gràcies al suport financer de la comuna, el Departament i la Regió.

Nascuda l’any 1983, l’APLEC és una associació de mestres, estudiants i famílies que defensen l’ensenyament del català i l’educació bilingüe, pública i privada, immersiva o completa. És membre fundador de la Federació per a les llengües regionals en l’ensenyament públic (FLAREP, en francès), juntament amb els representants d’idiomes com l’alemany d’Alsàcia i Mosel·la, el basc, el bretó, el cors, el flamenc, l’occità, el savoiard i el criolls.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram