Foto: ACN

El Govern català ha rebut unes 600 peticions d’informació i queixes de catalans que viuen a l’estranger i que tenen problemes a l’hora de fer-se la PCR per tornar a Catalunya de cara a les festes de Nadal, segons ha avançat RAC1. Això tot i que només fa una setmana que és obligat tenir una prova negativa per entrar a l’estat espanyol en avió o vaixell.

“Hem pogut atendre més de 600 dubtes i queixes, la majoria vinculades precisament a aquesta prova PCR. La major part de les queixes van relacionades amb la manca de concreció de la mesura adoptada per l’estat espanyol, i la majoria de ciutadans en demanen més informació”, ha assegurat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé.

Per a molts fer aquest tràmit s’està convertint en tota una odissea, ja sigui perquè no troben on fer-se el test o pels preus que en demanen. Alguns catalans fins i tot han arribat al punt de deixar-ho córrer i no viatjaran aquestes festes.

Des de fa uns dies, la conselleria d’Acció Exterior i les diferents delegacions del Govern català a l’exterior ofereixen diferents sessions sobre mobilitat un mes abans de Nadal, l’època en la qual més viatges es comptabilitzen per part dels catalans residents a l’estranger.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram