Dos volums de recerca sobre literatura i cultura catalanes han estat publicats per Éditions Hispaniques de la Universitat Sorbona. Es tracta de Barcelona 70’s – Antifranquisme & contreculture, sobre la transformació i les lluites ideològiques i culturals de la capital catalana al final de la dictadura, i Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció, que se centra en la constitució del domini poètic experimental també a finals de l’època franquista. Les dues compilacions estan disponibles a la botiga en línia d’Éditions Hispaniques.

Barcelona 70’s – Antifranquisme & contreculture es remunta al març del 2019, quan un simposi celebrat a la Universitat Sorbona i organitzat pel Centre d’Interdisciplinary Research on the Iberian Worlds (CRIMIC) va reunir investigadors al voltant dels complexos anys setanta, tant en el pla històric com en el literari i l’artístic. El volum està editat per Jacques Terrasa, Mònica Güell i Nancy Berthier, i recull les contribucions d’una vintena d’investigadors i especialistes.

Per la seva banda, Poesia experimental. Poètiques, crítica i recepció sorgeix arrel de l’organització, en els darrers anys, de diverses activitats al voltant de la poesia experimental catalana impulsades per la Universitat de Barcelona ​​i el CRIMIC. En aquesta ocasió, Marc Audí, Glòria Bordons i Lis Costa presenten un volum fruit del diàleg entre els camps acadèmic i creatiu sobre la poesia experimental als àmbits català, espanyol i internacional.

Les Éditions Hispaniques van ser fundades l’any 1962 pel professor Charles V. Aubrun, qui aleshores era director del departament d’Espanyol de la Sorbona, Emanen de l’anomenada ‘Associació per al suport dels Estudis Hispànics’, que té com a objectiu desenvolupar a través de tots els mitjans a l’abast, i en particular mitjançant la difusió d’obres escrites, el coneixement dels idiomes i les civilitzacions hispàniques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram