Foto: L’escorxador de Sant Joan de Vilatorrada [MAFRICA]

La Universitat de Vic, l’escorxador MAFRICA de Sant Joan de Vilatorrada i l’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí (INNOVACC) són tres dels 18 socis que conformen el projecte europeu ACCELWATER (Accelerating Water Circularity in Food and Beverage Industrial Areas around Europe), impulsat amb l’objectiu d’optimitzar el consum d’aigua en la indústria alimentària i reconvertir els residus en recursos de valor afegit, com fertilitzants o energia.

El projecte està liderat per l’empresa grega Agricultural and Environmental Solutions i compta amb el suport d’universitats, grans, petites i mitjanes empreses, centres de recerca i administració pública de Grècia, Islàndia, Itàlia, Alemanya i l’Estat Espanyol. En total es realitzaran quatre proves pilots: tres a Grècia i una a Catalunya, coordinada per Lídia Paredes i Oscar Mauricio Martínez, del Centre Tecnològic BETA de la UVic.

S’ha posat en marxa aquesta tardor i tindrà una durada de quatre anys. La prova pilot catalana es dissenyarà i construirà durant el 2021 i, a finals d’any, s’instal·larà a MAFRICA, on funcionarà fins a finals de 2024.

El projecte forma part del programa Horizon 2020 de la Unió Europea i disposa d’un finançament de gairebé 9,5 milions d’euros. Més d’1.200.000 corresponen a l’activitat desenvolupada a Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram