Foto: Pascal Comelade visitant l’exposició sobre la seva obra gràfica a la Catalunya del Nord [ACN]

La Providence-Centre Català d’Art Viu de l’Ille-sur-Tet, a la Catalunya del Nord, estrena l’exposició ‘Música invisible’, que reuneix l’obra gràfica del pianista i compositor Pascal Comelade. La mostra, que es podrà visitar fins 17 de gener, havia d’inaugurar-se presenciament fa diverses setmanes però les restriccions establertes a França van evitar que es pogués fer i, inicialment, es va obrir de manera virtual.

Amb la desescalada al país, la mostra va obrir dissabte passat i es podrà visitar cada dia de quatre a set de la tarda i els dissabtes de deu del matí a set de la tarda. L’exposició s’endinsa en aquesta faceta menys coneguda de l’artista i inclou més de 100 obres entre les quals hi ha dibuixos, pintures i collages.

Molts coneixen la faceta musical de Comelade però pocs la seva vessant plàstica. Nascut a Montpeller l’any 1955, Comelade ha compaginat la seva passió per la música amb la que té per la gràfica i la il·lustració. Ha produït una extensa obra de dibuixos, pintures i collages per on transiten des de retrats d’estrelles de la cultura pop a recreacions al·lucinades de portades de vinil, escenes de sèrie B, al·legories històriques o paisatges.

MÉS DE CENT OBRES

L’exposició compta amb més de cent obres d’aquest artistes i es divideix en dues parts. D’una banda, la que està dedicada al Canigó, als seus imaginaris i a històries menys conegudes de la Catalunya del Nord, com la de la Gala i Dalí a Vernet, l’any 1931. També fets històrics, com els fets de Prats de Molló, entre d’altres. Per l’altra, el seu univers musical, on es poden trobar desenes de retrats dels músics amb qui ha col·laborat.

Totes les peces, excepte alguns objectes de col·lecció personal de Comelade, es podran comprar per uns preus que oscil·len entre els 70 i els 2.000 euros. “És una exposició popular”, remarca la comissària de l’exposició i una de les fundadores de La Providence, Christine Campadieu.

Campadieu remarca la transcendència de l’exposició, que s’ha estat gestant durant dos anys. “En Pascal pinta des de petit i a l’exposició hi trobarem pintura de tota la seva vida”, explica. Ella i Dimitri Xato són les fundadors de l’associació cultural La Providence, i els responsables del centre d’art i de residències artístiques del mateix nom a Ille-sur-Tet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram