Foto: El president del consell regulador de la DO Penedès, Joan Huguet [ACN]

El president del consell regulador de la DO Penedès, Joan Huguet, celebra que les exportacions gairebé no s’han ressentit de la crisi de la covid-19. Ho ha dit en una entrevista de l’ACN des del Celler Can Feixas a Cabrera d’Anoia.

El motiu, explica, és un comportament totalment invers a l’hora de distribuir els vins fora de Catalunya: mentre aquí predomina el consum a través dels restaurants, a l’estranger el gruix de vendes recau a les botigues. “Com que els establiments no han tancat, ens hem pogut conservar”, subratlla.

La DO Penedès calcula que el consum d’ampolles durant aquest Nadal caurà un 30% respecte a l’any passat. Huguet, creu que és una xifra “inevitable” tenint en compte les restriccions als restaurants, principal canal de distribució dels vins penedesencs.

“Per gaudir dels bons vins, sempre hem tingut els sopars de Nadal amb l’empresa o amics, però ara són inviables i això segur que es notarà”, lamenta el president de l’ens, que assenyala que al conjunt del 2020 també preveuen un descens de vendes del 30%.

El 2019, la DO Penedès va vendre 19 milions d’ampolles, amb un increment del 8% en comparació a l’any anterior. Segons l’informe Nielsen encarregat per l’Incavi, el vi penedesenc va ser el segon amb DO catalana més consumit l’any passat, per darrere dels productes de la DO Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram