Font: Freepik

L’Institut Català de la Salut i la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) lideraran en els propers tres anys el projecte de recerca europeu Happy Patient, que pretén reduir el consum inapropiat i massiu d’antibiòtics.

Es tracta d’una iniciativa finançada i impulsada per la Unió Europea que compta amb la participació de personal sanitari de 8 països europeus (Espanya, França, Alemanya, Holanda, Polònia, Lituània, Grècia, Dinamarca i Noruega) i 16 organitzacions universitàries i centres d’investigació.

Hi participa l’Institut Universitari de Pacients de la Universitat Internacional de Catalunya, que s’ocuparà de treballar en contacte amb organitzacions de pacients. El coordinador de ‘Happy Patient’ serà el metge de família del CAP Manso de Barcelona, Carles Llor.

El projecte s’ha posat en marxa aquest gener i es desenvoluparà durant tres anys amb l’objectiu d’investigar les realitats i les estratègies de cadascun dels països i aconseguir prevenir fins al 40% la prescripció incorrecta d’antibiòtics en els diferents nivells de l’atenció sanitària.

Espanya, França, Grècia i Polònia són els Estats que prescriuen més antibiòtics de la Unió Europea, mentre que Lituània és el que ho fa menys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram