Foto: Bona part de la junta directiva de CatalansUK, l’any passat [cedida]

CatalansUK va celebrar dissabte passat l’assemblea general ordinària en format virtual. La junta directiva de l’associació -que representa l’àmplia comunitat catalana a la Gran Bretanya- va rebre el vistiplau majoritari per part dels associats en un 2020 complex provocat per la Covid-19.

Així i tot, en el balanç de les activitats fetes durant el 2020, els associats van aplaudir la gran acollida que van tenir els festivals virtuals de cinema i música i la Grossa de Nadal. Entre les propostes recollides durant l’assemblea per part dels socis que van assistir-hi destaquen la promoció d’activitats d’intercanvi de llibres, sortides i la creació d’una borsa d’ofertes, demandes i propostes de la comunitat catalana de la Gran Bretanya.

Per aquest 2021, CatalansUK manté la columna vertebral de la junta. Munté encapçala l’entitat des de fa un any quan va rellevar l’anterior president Jordi Giudici. En la junta segueixen Júlia Strubell, com a tresorera. Com a vocals hi formen part Marc Morera i Ramon Lamarca (esdeveniments culturals) i Andreu Quintana (Professional / Catalan Professional Network UK) i Núria Muñoz (Escola catalana).

L’ESCOLA CATALANA, EN FORMAT VIRTUAL

Amb l’esclat de la pandèmia sanitària, l’Escola Catalana de Londres ofereix les classes de forma virtual. Així des de l’abril passat, el curs consta de 10 sessions per trimestre els dissabtes a la tarda. Actualment hi ha 30 alumnes matriculars, un 60% de l’alumnat del curs 2019-2020.

L’escola, que dirigeixen Núria Muñoz i Jordi Bou, té com a prioritats fomentar l’ús del català com a llengua de comunicació entre els infants catalans a Londres i promoure el coneixement de tradicions i costums catalanes.

CatalansUK i l’Escola Catalana de Londres organitzen anualment els Jocs Florals. També celebren les principals festes tradicionals catalanes (castanyada, Nadal, Sant Jordi i la revetlla de Sant Joan).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram