La Junta Electoral Central ha comunicat aquest divendres l’acceptació de la sol·licitud feta dimecres pel conseller Bernat Solé per ampliar el termini de sol·licitud de vot per als ciutadans residents a l’exterior. D’aquesta manera, s’amplia fins al 26 de gener el termini per sol·licitar el vot tant per als electors CERA com ERTA.

Els mateixos dies que s’han perdut a causa de la interlocutòria del TSJC sobre les eleccions al Parlament. En la carta de Solé adreçada a la JEC, el conseller argumentava que el termini de sol·licitud de vot per als electors a l’exterior “no s’havia pogut aplicar de forma efectiva”.

D’aquesta manera, els catalans i catalanes residents de forma permanent a l’exterior tenen encara quatres dies de marge per sol·licitar el vot per a aquestes eleccions, a causa del sistema de vot pregat. Amb la introducció del vot pregat, la reducció de la participació de la ciutadania resident a l’exterior s’ha reduït de forma notable, passant del 30% a menys d’un 6%, de mitjana.

S’AMPLIEN ELS TERMINIS PER ALS ELECTORS CERA

En la resolució, la JEC també ha acceptat ampliar el termini de votació per als electors residents permanentment a l’estranger (CERA). En concret, el vot en urna que s’haurà de dipositar personalment a les ambaixades o consolats s’amplia fins al 14 de febrer a les 20:00h (en horari peninsular, coincidint amb el tancament dels col·legis electorals).

Pel que fa a l’altra opció per tramitar-ho, el vot per correu certificat, els electors CERA ho podrà efectuar fins al 13 de febrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram