Foto: Freepik

El Banc Europeu d’Inversions finançarà amb 20 milions d’euros el programa d’investigació de l’empresa farmacèutica de Barcelona, Galenicum, que pretén millorar la qualitat i assequibilitat dels medicaments pel càncer i la diabetis. Els fons compten amb el suport del Pla d’Inversions per Europa i aniran destinats a la recerca de fàrmacs per a la diabetis, l’oncologia o el sistema nerviós central.

Així, serviran per “ampliar les operacions i la seva cartera de productes i serveis que ajuden als malalts de càncer i diabetis”, segons afirma el comissari europeu d’Economia, Pablo Gentiloni, en un comunicat.

“L’acord de finançament ens permetrà realitzar millores en productes i processos que revertiran no només en els pacients, sinó també en el model de salut de forma més amplia”, ha dit el soci fundador de Galenicum, Alex Ollé.

Una de les grans prioritats del BEI és finançar la innovació per assegurar un creixement sostenible i la creació de llocs de treball d’alta qualificació. El 2020, el banc de la UE va invertir 14.430 milions d’euros en finançar diversos projectes d’investigació. D’aquests, Espanya en va rebre més de 875 milions per projectes d’innovació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram