El sector del ciment català avisa que el 2021 manté la “tendència negativa” de la indústria. Les dades provisionals del mes de gener mostren una caiguda del 20,9% en les exportacions, i del 4,7% en el consum, amb només 146.000 tones utilitzades.

Segons Ciment Català, aquesta xifra és la més baixa en un mes en els últims dos anys, a excepció del març i l’abril passat, en plena pandèmia. La producció, però, ha crescut un 14,4% el gener, amb 206.567 tones. Per tal de revertir la mala situació del sector, la patronal Ciment Català veu “imprescindible” que s’impulsin les licitacions públiques per a la construcció i manteniment d’infraestructures, que l’any passat van caure més d’un 20%.

El president sectorial, Salvador Fernández Capo, diu que el nou govern a la Generalitat ha d’apostar “decididament per l’impuls de l’obra pública”. “Al país li són imprescindibles noves infraestructures per recuperar l’economia i la ciutadania ho requereix per a les seves necessitats de mobilitat i habitatge”, ha indicat. Segons Fernández Capo, a més, la construcció “és el sector que més ràpidament genera ocupació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram