La multinacional catalana Cellnex ha anunciat aquest divendres la compra de la polonesa Polkomtel Infrastruktura per 1.600 MEUR. L’adquisició inclou torres de comunicació i equips de transmissió de veu i dades i fibra a la torre.

D’altra banda, Cellnex ha anunciat, també, pèrdues de 133 MEUR durant l’exercici del 2020 respecte el de l’any anterior (-9 MEUR), segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D’altra banda, els ingressos van augmentar un 55%, fins 1.608 MEUR i l’Ebitda ho va fer en un 72%, fins als 1.182 MEUR.

Cellnex ha atribuït els resultats a l’efecte de les amortitzacions, que s’han pràcticament doblat en un any (+94%), i de les despeses financeres, que han pujat un 83%, després de les darreres adquisicions. És el cas de la darrera, la polonesa Polkomtel Infrastruktura.

Segons ha explicat la companyia, els serveis d’infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils van aportar uns ingressos del 79% amb 1.276 milions d’euros, el què suposa un creixement del 83% respecte el 2019.

L’activitat de les infraestructures de radiofusió van aportar un 14%, fins als 227 milions, i el negoci centrat en les xarxes de seguretat i solucions per la gestió intel·ligent d’infraestructures urbanes (Internet de les coses i smart cities) un 7% dels ingressos, concretament 105 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram