El delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya, Rui Álvaro Serra da Costa Reis [Font: Catalonia_PT / Twitter]

Avui fa un any, l’aleshores president del Govern català, Quim Torra i el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch posaven en marxa a Lisboa la delegació catalana a Portugal. Així restablien una delegació que va ser tancada pel govern espanyol la tardor de 2017 amb l’aplicació del 155 de la Constitució.

En un missatge en vídeo a les xarxes socials, el delegat del Govern de la Generalitat a Catalunya, Rui Álvaro Serra da Costa Reis ha assegurat que “l’objectiu de la Delegació de teixir ponts entre Catalunya i Portugal a nivell institucional, cultural, econòmic i social”.

També ha subratllat la tasca que des de la delegació per divulgar la cultura catalana al món, en aquest cas a Lisboa. “En aquest sentit, destaquen iniciatives com la participació de la literatura catalana al festival Correntes d’Escritas o al festival Política”, diu el delegat.

El primer any del restabliment de la delegació la Covid-19 ha marcat la gestió feta des de Lisboa acompanyant el lideratge del Departament d’Acció Acció. Així, Serra da Costa Reis ha destacat la feina durant el primer confinament, amb l’acompanyament a més de 200 catalans que es trobaven a Portugal, Brasil i Àfrica i volien tornar a les seves residències.

La seu de Portugal es va incloure en la segona fase del restabliment de les delegacions afectades per l’aplicació del 155, juntament amb els Països Bàltics, l’Europa Central i els Balcans. Prèviament, el juny del 2018, el Govern ja havia reobert les delegacions del Regne Unit i Irlanda, Alemanya, França, Itàlia, Suïssa i els Estats Units, tancades també amb el 155.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram