Oriol Hernández en el moment que van anunciar que havia obtingut el guardó [ACN]

El dibuixant de còmics i artista català Oriol Hernández ha guanyat el Premi de Plata en el marc del XIV Premi Internacional Manga del Japó per l’obra ‘The Muse’ (‘Natures Mortes’), creada juntament amb el belga Zidrou i editada per Dargaud-Lombard S.A.

El Premi Internacional Manga del Japó s’atorga a artistes destacats que han contribuït a la promoció de la cultura manga a l’estranger i als intercanvis culturals internacionals a través del manga. En aquesta edició van rebre 383 obres de 61 països i regions d’arreu del món.

El Premi d’Or al millor treball ha estat pel manga ‘Funeral director’ i també destaca el Premi de Bronze pel sevillà Jimi Macías per ‘Instransextellar’.

La cerimònia es va celebrar el 25 de febrer en format en línia i va reunir els guardonats amb el Premi d’Or i de Plata, els representants del Ministeri d’Afers Exteriors del Japó, el comitè organitzador i el jurat del certamen.

La dibuixant professional Noriko Nagano va afirmar que l’obra ‘The Muse’ (‘Natures Mortes’) havia superat les habituals comparacions del còmic amb la literatura o l’art clàssic per a erigir-se com a “obra mestra”. Així mateix, Hiroyuki Yoshitome, exeditor de revistes manga, va destacar l’excel·lència del dibuix i del guió, a més dels enginyosos artificis, simbolismes i metàfores amb els quals juga l’obra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram