Foto: ACN

La Comissió Europea ha anunciat la suspensió, durant un mínim de quatre mesos, dels aranzels que va imposar els Estats Units a productes agroalimentaris de l’Estat espanyol. El sector del vi català és un dels qui ho ha patit més tenint en compte que els Estats Units és el mercat per excel·lència.

La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, va assegurar en una piulada a Twitter: “Hem acordat suspendre totes les tarifes relacionades amb les disputes Airbus-Boeing sobre productes aeronàutics i no aeronàutics durant un període inicial de quatre mesos. També ens hem compromès a resoldre aquestes disputes”.

Els aranzels es van imposar al vi procedent d’Europa als Estats Units l’octubre de 2019 com a represàlia pel cas dels subsidis a l’empresa aeronàutica Airbus.

La mesura podria entrar en vigor de amb efecte immediat i al llarg dels propers quatre mesos els Estats Units i la Unió Europea podrien obrir noves negociacions per a solucionar el conflicte comercial entre ambdós territoris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram