Un dels espais que formen ‘The Smallest of Worlds’ és la biblioteca de l’Alban, a Kosovo [Foto: Joan Soler-Adillon]

Amb la peça The Smallest of Worlds, l’artista català Joan Soler-Adillon ofereix un viatge immersiu a les profunditats dels espais habitables com a contenidor de les nostres històries individuals. Ho fa al festival Les Ailleurs fins l’11 de juliol en línia i presencialment quan les mesures sanitàries ho permetin.

The Smallest of Worlds és un arxiu immersiu de realitat virtual; una càpsula temporal a escala mundial, amb l’objectiu de crear una memòria col·lectiva composta pels llocs i els moments més personals i íntims que ens han ajudat a fer front al període de quarantena i aïllament.

Creada en col·laboració amb l’artista i escenògrafa alemanya Bettina Katja Lange i l’arquitecte i investigador austríac Uwe Brunner, aquesta obra reuneix més de tres-cents vídeos enviats des de tot el món. El resultat és un document col·laboratiu que s’allunya dels vídeos originals, a través de la contorsió de colors, textures i proporcions de les imatges.

Joan Soler-Adillon és un artista català i professor associat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Les seves investigacions i pràctiques giren al voltant dels mitjans digitals interactius i la seva manifestació en l’art digital, en particular la instal·lació interactiva, la narració interactiva i el documental i la realitat virtual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram