Foto: Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida (UdL) lidera dos dels nou consorcis públicoprivats que Campus Iberus ha contribuït a crear en el marc del programa aCCeSS (a Crossborder Cooperation for Smart Specialisation) amb l’objectiu de potenciar projectes de recerca transfronterers entre Espanya, França i Andorra.

Ambdós consorcis pertanyen a l’àmbit de les ‘Smart Cities’ o ciutats intel·ligents. Per una banda, es tracta de SUGI, sobre la gestió intel·ligent d’infraestructures urbanes verdes, i, de l’altra, EARTHEN, sobre la predicció del comportament tèrmic de l’arquitectura de terra mitjançant intel·ligència artificial. La UdL també participa en tres consorcis més amb la participació de Campus Iberus.

Els altres tres consorcis en què participa la universitat lleidatana són INFECMOL, centrat en les estratègies personalitzades per a combatre malalties infeccioses i conformacionals; ANTIB_PLAST, sobre nano-bactericides contra la resistència antimicrobiana i caracterització de micro-plàstics en aigües i aliments, i Energy Efficiency for Smart Cities (Eficiència energètica per a ciutats intel·ligents).

La resta de consorcis amb participació de Campus Iberus són: CONsIDER, per a la identificació innovadora de biomarcadors de malalties; FoodPropHealth: investigació en components alimentaris amb propietats funcionals; Access and Benefits Sharing: xarxes neuronals aplicades al camp aeroespacial; i Safety of Neural Networks, sobre la millora de l’accés i la distribució dels recursos genètics.

El projecte aCCeSS, cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), compta amb un pressupost de 1,2 milions d’euros. Liderat per la Universitat de Tolosa (França), hi han participat les universitats de Lleida, Perpinyà, Saragossa, la Rioja, Pública de Navarra i Pau.

El seu objectiu és promoure la transferència de coneixements i tecnologies de les universitats a les petites i mitjanes empreses (PIME) per millorar el seu potencial d’innovació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram