Sant Jordi se celebrarà a una vintena de països arreu del món, amb fins a 30 actes presencials i telemàtics, segons han dit el departament d’Acció Exterior del Govern de la Generalitat i Diplocat en una atenció als mitjans aquest divendres.

El conseller Bernat Solé ha explicat que l’agenda d’actes busca “internacionalitzar” la cultura i literatura catalanes. Ha destacat que Sant Jordi “és una oportunitat molt valuosa per projectar Catalunya al món, per internacionalitzar-nos a través de la cultura, les tradicions i explicant el llarg recorregut del sector literari del nostre país”.

La secretària general de Diplocat, Laura Foraster, ha explicat com el consorci sempre ha apostat per internacionalitzar la festa de Sant Jordi, “no tant amb ànim d’exportar-la com de donar-la a conèixer, ja que considerem que és una gran carta de presentació de Catalunya”. “Ens agradaria que aquest intercanvi de llibres i roses fos conegut al món”, ha afegit.

Una nova iniciativa de Diplocat permetrà que escriptors i escriptores catalans enviïn una de les seves obres traduïda a una personalitat internacional, com és el cas de Maria Barbal (Premi Honor Lletres Catalanes 2021) que farà arribar País íntim en alemany a la cancellera Angela Merkel.

Sant Jordi també tindrà presència a prop d’un centenar de llibreries de França, Itàlia, Alemanya i els Balcans. Diplocat ha encarregat una sèrie de vídeos sobre cuina amb xefs catalans pel Sant Jordi a Nova York i, per primer any, Acció Exterior també organitza un acte relacionat amb la festivitat a l’Àfrica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram