Xavier Trillo és el conseller delegat de Zonair 3D [Foto: cedida]

Zonair 3D, amb seu a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) s’ha convertit en un referent arreu del món en la purificació de l’aire. Així, comercialitza a més de 20 països les seves solucions tecnològiques, especialment a Europa, Àsia i l’Orient Mitjà.

La pandèmia ha estat una gran oportunitat per a l’empresa vallesana. Més enllà de la contaminació a les ciutats, l’efecte de la Covid-19 ha provocat que sigui molt rellevant respirar un aire net en entorns laborals i espais tancats lliures de virus.

Zonair 3D va posar-se en marxa el 2006. El seu fundador, Xavier Trillo, va impulsar una bombolla d’aire -Bubble Pure Air-. Un mecanisme que permetés generar un millor aire en espais interiors, especialment, en entorns com els hospitals, on els virus i els bacteris es poden escampar per l’aire.

La bombolla va comptar amb l’aportació d’investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Un projecte que l’han contractat empreses com Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Tram, Renfe, CaixaBank o Veritas.

Zonair 3D compta amb una plantilla d’una cinquantena de treballadors directes i 900 indirectes. Té dos centres productius propis a Caldes de Montbui i Granollers i, a banda, produeix bombolles a Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram