Montse Guitert encapçala el projecte europeu ECOLHE des de la UOC [Foto: Massimiliano Minocri / UOC)

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) formarà docents europeus per millorar l’ensenyament ‘online’ en un projecte compartit amb sis universitats més. Es tracta del projecte d’Erasmus+ ECOLHE, qui servirà per posar sobre la taula els contextos nacionals de l’e-learning.

L’aprenentatge en línia, més conegut com e-learning, s’ha convertit en un aliat indispensable per formar-se en aquesta època de pandèmia. “És un projecte d’investigació-acció per crear condicions d’intercanvi de millors pràctiques en diferents aspectes, com l’ensenyament de competència digital en educació superior, la validació de les competències docents o les estratègies del professorat en línia”, explica Montse Guitert, coordinadora del grup de recerca Edul@b i del projecte ECOLHE a la UOC.

Amb una durada de 36 mesos i un pressupost de més de 416.000 euros, ECOLHE està liderat per la Fundació Link Campus University d’Itàlia i hi participen altres sis universitats i entitats d’un total de sis països. D’Espanya, la UOC; d’Itàlia, la Universitat de Roma III; d’Irlanda, el University College de Cork de la Universitat Nacional d’Irlanda; de Grècia, la Universitat de Patras; de Xipre, l’Associació Europea de Coordinadors Erasmus, i de Finlàndia, la Universitat de Ciències Aplicades Laurea.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) és una de les universitats de referència, amb més de 25 anys d’experiència en metodologies innovadores d’aprenentatge en línia, i compta amb l’eLearn Center, l’objectiu del qual és potenciar la innovació educativa centrada en l’aprenentatge en línia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram