Foto: Corpinnat

Corpinnat, la marca col·lectiva de vins escumosos catalans, ha aconseguit consolidar-se en aquests tres primers anys d’existència com a referent qualitatiu de grans vins escumosos del Penedès 100% ecològics, elaborats íntegrament al celler i de llarga criança.

Els escumosos Corpinnat estan presents a 55 països d’arreu del món on, en el conjunt dels deu cellers que avui formen part de la marca, exporten el 19,8% de la producció. Els deu primers països on hi ha més presència de vins escumosos Corpinnat són Estats Units, Alemanya, Andorra, Japó, Regne Unit, Canadà, Suècia, Suïssa, Finlàndia i Dinamarca.

El 80% de les ampolles de Corpinnat surten al mercat amb una criança de més de 30 mesos i un 17% del total superen els 60 mesos, molt per sobre de la mitjana dels escumosos que s’elaboren al conjunt de l’Estat espanyol, segons un comunicat.

Un 22% de facturació menys

Segons recull el perfil econòmic que ha elaborat la marca a partir de les dades facilitades per cada celler i recollides en les auditories anuals de control, durant l’any 2020 els deu cellers Corpinnat van comercialitzar 1,7 milions d’ampolles, un 22% menys que el 2019, i van facturar en total 16,8 milions d’euros, un 19% menys que l’any anterior, degut a la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta caiguda de vendes té relació directa amb les restriccions imposades al sector de la restauració, un dels principals canals de venda dels cellers Corpinnat. Actualment, els cellers CORPINNAT tenen al mercat un total de 62 referències de vi escumós.

Corpinnat està format per deu marques: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí i Can Descregut.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram