El president Pere Aragonès i Carles Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo [Foto: ACN / Sílvia Junyent]

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’expresident Carles Puigdemont s’han reunit, per primera vegada, aquest divendres a la Casa de la República a Waterloo (Bèlgica). Tots dos han coincidit que els indults als presos independentistes “no son la solució” i que tampoc “tanquen cap carpeta” de la política catalana.

El cap del Govern ha apuntat que la mesura de gràcia serà “un pas”, tot i que la resolució al conflicte ha de ser “global” i ha insistit en l’amnistia per facilitar el retorn de les persones “exiliades”, un cop s’acabi la “repressió” de l’Estat.

Puigdemont ha verbalitzat que tots dos “comparteixen l’anàlisi” i que, després dels propis presos i les seves famílies, “poques persones” s’alegraran tan com ell mateix que puguin sortir de la presó. I ha recordat que tant ell com els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí tenen en aquests moments immunitat, i que el Tribunal Europeu “ho té clar”. “Però Espanya no”, ha constatat. En aquest sentit, ha preguntat al president espanyol, Pedro Sánchez, si l’Estat “respectarà o no” aquesta immunitat.

Aragonès ha assegurat que “treballarà” perquè la propera reunió amb Puigdemont se celebri al Palau de la Generalitat. Aragonès ha destacat que amb la seva visita a Waterloo s’inicia una nova relació institucional” entre ell i Puigdemont.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram