El politòleg català Narcís Pallarès Domènech és un apassionat al futbol internacional [Foto: cedida]

El politòleg català Narcís Pallarès Domènech (Sant Jaume dels Domenys, 1979) presentarà divendres 9 de juliol el seu llibre ‘Calcio & Geopolitica’ (Edizioni Mondo Nuovo)’ a l’Alguer. Ho farà en el marc de la XIV edició del festival d’estiu ‘Ai Margini della Notte: Libri e Autori in in città’, que promouen la llibreria Il Labirinto i l’Associació Cultural Alghenegra, l’ajuntament de l’Alguer i la Fondazione Alghero.

El llibre, escrit en italià, ha estat elaborat a sis mans. A mans de Pallarès també l’han escrit el periodista italià i professor de marketing polític Alessio Postiglione i el politòleg i expert en relacions internacionals italià, Valerio Mancini.

El llibre analitza la relació entre la geopolítica il món del futbol i el seu ‘objectiu és “explicar de manera divulgativa com i per què els països i les grans potències utilitzen l’esport més popular del món per als seus objectius estratègics”. Analitza el present, recorda fets històrics del passat així com un element més per orientar-se en el futur de les relacions internacionals i de la geopolítica mundial.

A l’Alguer, la presentació del llibre anirà a càrrec del periodista italià, Marco Giordo, la vigília de les finals de l’Eurocopa i la Copa Amèrica.

Un actiu a Itàlia des de 2015

Narcís Pallarès Domènech és llicenciat en Ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i va arribar a Itàlia el 2015 per raons familiars. A Itàlia ha ampliat la seva formació acadèmica en l’àmbit de les relacions internacionals.

Ha cursat un Màster Comunicació i Lobbying en RRII i s’ha especialitzat en estudis geopolítics, realitzant amb un màster en Geopolítica i Seguretat Econòmica a la Società Italiana per l’Organizzazione Internazionale (SIOI)- UNA ITALY i un postgrau en Geopolítica i Seguretat Global a la Universitat de Roma ‘La Sapienza’.

A Itàlia ha fet de consultor internacional per una acadèmia de formació en seguretat i defensa i per una petita empresa especialitzada en l’antifalsifiació. Ha estat Guest Lecturer a la càtedra de Geografia de les Llengües de la Universitat de Roma “Tor Vergata”. És coautor d’un manual de criminologia publicat a Llatinoamèrica, col·labora des de fa 3 anys com a analista polític al programa de ràdio ‘Análisis UNAL’ de la Universidad Nacional de Colombia.

També ha treballat en dues etapes a la Delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia, on actualment és el tècnic responsable de les relacions externes. És soci la Penya Blaugrana de Roma i integrant de l’Associació de Catalans a Roma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram