
Sergi Coll i Lídia Requena viatjaran a Tòquio per participar als Jocs Olímpics [Foto: Generalitat]
Aquest laboratori japonès analitzarà 5.000 mostres durant els Jocs Olímpics i 1.500 més durant els Jocs Paralímpics. Aquest alt volum de mostres fa necessari disposar de molt equipament analític i d’un gran nombre de professionals especialitzats organitzats en torns de treball per cobrir les 24 hores del dia.
A més, aquestes dependències mèdiques olímpiques tindran implementades les metodologies antidopatge més capdavanteres, entre les quals hi ha la detecció del dopatge genètic i la detecció de substàncies dopants en mostres de sang seca.
Un laboratori acreditat des de 1985
Malgrat totes restriccions a causa de la Covid-19, la directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya, Rosa Ventura, es mostra optimista i assegura que “participar en els controls d’uns Jocs Olímpics té un interès molt especial per als professionals que ens dediquem al control antidopatge perquè s’hi reuneixen els millors del món. A més, amb volums tan importants de mostres, és una oportunitat única d’aprenentatge de les metodologies antidopatge més actuals”.
El Laboratori Antidopatge de Catalunya, anteriorment conegut com el Laboratori Antidopatge de Barcelona i acreditat com a laboratori antidopatge des de l’any 1985, va signar el 2017 un conveni de col·laboració amb el Consell Català de l’Esport, del qual rep una subvenció, i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).
És un dels 30 laboratoris reconeguts al món per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), va obtenir la ISO17025 fa 21 anys i el seu personal ha col·laborat en tots els Jocs Olímpics des del 1985.