Foto: Generalitat

La consellera d’Acció Exterior del Govern català, Victòria Alsina, inicia aquest dijous un viatge oficial a Roma i l’Alguer amb la prioritat d’enfortir els lligams comercials que té Catalunya amb Itàlia i per participar en el 33è Aplec Internacional de la cultura catalana que promou Adifolk.

La primera parada de la titular d’exteriors serà a Roma, on mantindrà diverses reunions de treball en àmbits prioritaris per al Govern i farà una trobada amb membres de la comunitat catalana resident a la capital italiana. Ho farà acompanyada pel delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizi.

Itàlia és un soci comercial destacat per a Catalunya, especialment en àmbits com l’automoció, la indústria 4.0, la indústria farmacèutica i l’alimentació, entre d’altres. També és un dels principals mercats emissors de turisme. Abans de la pandèmia, Catalunya va rebre 1,2 milions de turistes italians, una xifra que el converteix en el quart país europeu en nombre de turistes.

A més, Catalunya i Itàlia mantenen unes relacions intenses, especialment amb les regions de Llombardia, Sardenya, la Toscana, Emilia-Romagna i Lazio, algunes de les quals participen en xarxes de cooperació com els quatre Motors per Europa o la Confederació de Regions Perifèriques i Marítimes.

Tres regions italianes (Lazio, Emilia-Romagna i Bolzano) també s’han sumat a la iniciativa Regions for EU Recovery, impulsada per 24 regions de nou estats membres europeus per contribuir activament en la presa de decisions en l’estratègia de reconstrucció europea post COVID-19.

L’Alguer parlarà més català que mai

Amb motiu del 33è Aplec Internacional d’Adifolk que té lloc a l’Alguer, amb la presència d’un miler de catalans representants amb una quarantena d’entitats de la cultura popular i tradicional del país. L’Adifolk té com a prioritats la promoció de la cultura popular a l’exterior i l’aproximació de cultures d’arreu del món a Catalunya.

La consellera Alsina serà rebuda pel Síndic de l’Alguer, Mario Conoci, a l’Ajuntament de la ciutat (12h). Ho farà acompanyada del delegat del Govern a Itàlia i del responsable de l’Ofici del Govern a l’Alguer, Gustau Navarro.

Alsina també participarà a la recepció institucional que el Síndic de l’Alguer oferirà a les autoritats catalanes i als grups participants al 33è Aplec Internacional. A l’acte hi haurà l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; del president del Consell Regional de Sardenya, Michele Pais.

Ivan Besora: "L'Alguer s’ha bolcat amb l’Aplec, ens fa pensar que serà un èxit"
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram