El Museu Municipal de Guayaquil acull tres exposicions catalanes inèdites [Foto: Casal Català de Guayaquil]

El Saló d’Art Contemporani del Museu Municipal de Guayaquil acull una exposició múltiple amb quatre col·leccions catalanes: ‘Les dones catalanes’ -sèries 2020 i 2021-, ‘La Sagrada Família de Gaudí’ i ‘Escriure en temps difícils’, que estarà oberta al públic fins el 15 d’octubre. L’exposició ha comptat amb el suport del Casal Català de Guayaquil.

Casa Habitada -un espai icònic de la poesia de la ciutat de Guayaquil- acull la col·lecció ‘Els poetes catalans’, amb material de Josep Carner, Joan Salvat, Joan Oliver, Salvador Espriu, Blai Bonet, Maria Mercè Marçal i Narcís Corominas. En l’estrena de la mostra van ser-hi Paola Salazar (2020) i Adrián Guerra (2021), guanyadors del concurs de poesia Josep Carner i Puig-Oriol, que promou el Casal Català de Guayaquil.

Nieves Tuset, del Casal Català de Guayaquil [Foto: cedida]

El setembre passat el Museu Nahim Isaïes del Ministerio de Cultura de l’Equador va acollir dues col·leccions d’Els dons catalans’ (2020 i 2021) formada per 32 plafóns que descriuen la vida de dones catalanes remarcables i redescobreix aquelles que la història havia esborrat. Entre les biografies consten les de Pepa Colomer, Aurembiaix D’Urgell, Luïsa Casagemas, Margarida Xirgu, Anna Maria Martinez, Anna Monner, Francesca Bonnemaison, Isabel Vila i moltes altres més.

Aquest treball es va realitzar principalment amb recerca d’Esther Barnet, del Casal dels Països Catalans de la Plata (l’Argentina) i Nieves Tuset (Casal Català de Guayaquil).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram