Representants de les Balears, Occitània i Catalunya a l’Euroregió [Foto: Acció Exterior]

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània ha refermat el seu compromís amb la transició  verda per fer front a l’emergència climàtica i ambiental. Així ho han acordat representants de Catalunya, Occitània i Balears en una trobada a Perpinyà.

Les prioritats d’aquesta cooperació euroregional passen per l’aposta per l’economia circular i neutral en carboni, recolzada en la transició digital; l’obertura al Mediterrani, en particular a través de partenariats estratègics a tota la conca i, tot plegat, amb la participació ciutadana.

Els membres de l’Euroregió han posat de relleu com l’horitzó 2030 representa una fita per demostrar la capacitat de cooperació euroregional per aportar més resiliència i sostenibilitat als seus territoris, amb una perspectiva cada cop més europea i internacional.

Properament, l’Euroregió farà sentir la seva veu a Brussel·les per donar a conèixer el seu full de ruta davant dels reptes europeus, i també serà present a Glasgow durant la COP26, que se celebrarà a principis de novembre.

Trobada a tres bandes

La directora general de l’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta ha subratllat que “des de Catalunya reforcem l’Euroregió” i ha assenyalat que “la cooperació transfronterera i euroregional són una prioritat per a un futur de l’Europa dels ciutadans”.

“Aquesta reunió significa un impuls decisiu per a la construcció d’aquesta cooperació i horitzó comú. L’EPM és l’instrument privilegiat per fer-la possible”, ha dit.

A més de Vilalta, en la trobada a Perpinyà hi han assistit el director general de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Antoni Vicens; i la vicepresidenta de la Regió d’Occitània/Pirineus-Mediterrània, responsable d’Educació superior, Recerca, Europa i Relacions internacionals, Nadia Pellefigue.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram