Foto: CCMA

Manel Alías va anunciar públicament que deixa la corresponsalia de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou després de 7 anys. Ho va fer, dissabte, en el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, assegurant que “em sento trist perquè tanco una etapa molt important de la vida i que en molts aspectes mai superaré. Però estic content de tornar a casa”.

El 2015 Alías es va convertir en el primer corresponsal de la CCMA a Rússia. “Vaig anar-hi sol, sense conèixer ningú, ni tan sols la llengua”, va recordar, i “he acabat enamorat de Rússia i enamorant-me a Rússia. És el gran regal que m’ha fet la corresponsalia”, va confessar.

De la situació al país, el periodista de Berga assegura que “he viscut en l’etapa del Putin més dur, i han passat moltes coses. L’antiga URSS encara és present en la consciència de la gent. Era una maquinària de propaganda tan forta que ho va empeltar tot”.

Aquesta setmana el periodista Manel Alías ha sortit al carrer el llibre Rússia. L’escenari més gran del món (Ara Llibres), un volum que recull històries extraordinàries que no cabien en una crònica, que ajuden a entendre el país en tota la seva complexitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram