La consellera Alsina, a Ginebra, on participa en un viatge oficial [Foto: Generalitat]

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina continua el seu viatge de treball a Suïssa. Avui, a Ginebra, la titular d’Exteriors traslladarà a l’ACNUR el compromís del Govern amb la defensa dels drets humans i la política pública de cooperació, que té com a eix prioritari el dret a refugi.

Ho farà amb una reunió amb membres de l’Aliança per les vacunes GAVI per parlar del mecanisme COVAX, que treballa per a una distribució mundial justa i equitativa de les vacunes contra la COVID-19. Precisament el Govern va fer al juny una aportació de 290.000 euros a la iniciativa, l’objectiu de la qual és contribuir a una solució global de la pandèmia que no deixi enrere els països més empobrits.

En aquest viatge oficial, Alsina també es reuneix amb diversos interlocutors de referència en l’àmbit multilateral, dels drets humans i de les persones refugiades, qüestions prioritàries per a la cooperació catalana, com ara l’Organització Mundial Contra la Tortura, l’Organització Mundial de la Salut, l’Organització Internacional del Treball o Universal Doctor.

Dues aportacions més

La mateixa consellera Alsina ha anunciat aquest dijous -des de Ginebra- que aportarà prop de 600.000 euros per respondre a l’emergència humanitària a l’Afganistan. Ho farà a través de dos projectes: el Programa Mundial dels Aliments de l’ONU i de l’ACNUR per pal·liar el patiment de la població afganesa tant dins com fora del país.

L’expedició catalana a Suïssa l’encapçala la consellera Alsina, i compta amb la presència del secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens, i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat.

El govern català destina gairebé 600.000 euros per respondre a l’emergència humanitària a l’Afganistan
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram