
Foto: Museum Connections de París
Sis ‘start-ups’ catalanes participen al Museum Connections de París 2022 per introduir les eines i tècniques digitals a un sector que busca atraure nous públics. És una fira internacional que atrau la innovació cultural, artística i tecnològica disposada a enterrar la imatge dels museus com a espais totalment analògics.
Els segells catalans que hi participen són Burzon * Comenge, Luzidlab, Cubus Games, Tempesta: city, culture & Technology, Coeli i Nabilum. La seva participació s’emmarca dins l’estratègia del Departament de Cultura de donar impuls al creixement i acceleració de les start-ups catalanes del sector cultural, contribuint al seu posicionament i projecció internacional i connectant-les amb inversors de tot el món.
Entre les propostes presentades a París destaquen l’estudi Burzon * Comenge, d’Igualada, amb la reconstrucció digital de la ciutat ibèrica d’Ullastret en l’època dels 250 aC o la digitalització dels nou temples romànics de la Vall de Boí a partir de fotogrametria.
També la companyia Tempesta: city, culture & Technology, qui defineix el seu treball com una expressió digital del contingut institucional cultural. S’encarreguen des de la gestió de les dades en catàlegs virtuals amb programari lliure fins a l’elaboració de recursos interactius com documentals o línies de temps.