Els esportistes catalans han tornat d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs) amb un total de 38 medalles (4 medalles d’or, 4 de plata, 7 de bronze i 23 medalles de participació). La delegació catalana. inclosa en el combinat espanyol, formada per 34 esportistes i 8 entrenadors forma part de les competicions de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya. Durant dues setmanes han competit en les disciplines de bàdminton, bàsquet femení, bàsquet masculí unificat, handbol unificat, gimnàstica artística i gimnàstica rítmica. La competició unificada uneix en un mateix equip persones amb i sense discapacitat.

Les quatre medalles d’or han estat per l’equip de bàsquet masculí unificat després de derrotar a la final a Alemanya (27-21). Els integrants catalans del combinat estatal de bàsquet han estat Guillem Anglès, Sergio Igual, Alejandro Forés, Òscar González Puiggenne i Esteban Quifet. També s’han penjat l’or, Núria Reina, en la prova de salt de gimnàstica artística i Amaia Valentín i Marta Mellado en la modalitat de corda.

Les medalles de plata han estat per l’equip estatal de bàsquet femení que va vèncer a la final a Austràlia (24-29). Les catalanes Ana Rius, Cristina Pandis, Andrea Ballesta, Paula Manjón i Verònica Torra formaven part de l’equip. En handbol unificat, 12 catalans van obtenir la plata després de derrotar Suècia a la final (13-20): Francesc Llibre, Alfonso Garcia, Roger Pérez, Isaac Buxó, Salvador Ribas, Jonathan Ribas, Enric Díaz, Bernat Muñoz, Ona Muñoz, Marc Gual, Albert Carbonell i Marc Pérez. En gimnàstica rítime, Amaia Valentín, en la modalitat de pilota i Marta Mellado, en la modalitat de cinta van penjar-se la medalla de plata.

Finalment, les medalles de bronze han recaigut a tres gimnastes: Amaia Valentín, en la modalitat de cinta i ronda completa; Álvaro Anton, en la modalitat d’anelles i terra i Montserrat Lacueva en la modalitat de pilota. En bàdminton, David Fuentes i Rosa Maria Sánchez també van tenir la recompensa del darrer lloc del podi. Els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi han acollit més de 7.000 atletes de més de 170 països.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram