La consellera Alsina, en una visita al port fluvial de Mont-real [Foto: Govern]

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha demanat als catalans a Mont-real que vegin la nova oficina al Quebec “com casa seva”. En una visita a la ciutat, Alsina ha presentat a la comunitat catalana la nova oficina que el Govern obrirà al Quebec i els ha subratllat el compromís de fer “que se sentin una mica més connectats a Catalunya”.

“Els catalans que viuen fora són els nostres millors ambaixadors i els he explicat que la comunitat catalana a l’exterior és una prioritat per nosaltres. L’objectiu des del primer dia de la legislatura és donar-los veu i proporcionar-los una cartera de serveis públics”, ha dit la consellera, que ha visitat també el port fluvial de Mont-real.

En el primer dia dels dos dies que ha estat a Mont-real, la consellera d’Acció Exterior ha visitat les instal·lacions del Port de Mont-real, que ha considerat “soci prioritari del de Barcelona”. El port fluvial de la ciutat té connexió directa amb més de 140 destinacions, entre les quals hi ha Barcelona i València. Alsina s’ha reunit a les oficines del port amb el seu president-director general, Martin Imbleau, amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre ambdues infraestructures.

A Mont-real, Alsina també ha tingut altres reunions per fomentar les relacions econòmiques, la recerca i la innovació entre Catalunya i el Quebec. S’hi ha trobat amb els responsables del Montreal International, una organització sense ànim de lucre que funciona com a agència de desenvolupament econòmic.

També ha visitat les instal·lacions del MILA – Quebec Artifical Intelligence Institute, un institut de recerca en intel·ligència artificial que reuneix prop de 900 investigadors, una comunitat de professors, estudiants, socis industrials i startups que treballen en intel·ligència artificial.

Trobada amb la comunitat catalana

A banda d’Alsina, la delegació del Govern que s’ha reunit amb la comunitat catalana al Consell de les Arts de Mont-real estava formada pel secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i del delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala. Entre els assistents també hi ha hagut Èric Viladrich, president del Casal Català del Quebec, i el president de la Colla Castellera de Mont-real, que ha lliurat un mocador amb l’emblema de la colla a la consellera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram