El baríton de Navàs Carles Pachón s’ha adjudicat un dels concursos més rellevants del món de l’òpera [Foto: cedida]

El baríton català Carles Pachón ha estat el guanyador del prestigiós concurs internacional de cant Neue Stimmen 2022, que té lloc la ciutat alemanya de Gütersloh, a l’estat del Rin del Nord-Westfàlia. Pachón s’ha adjudicat el primer premi juntament amb la soprano italiana Francesca Pia Vitale.

En la categoria de dones, Francesca Pia Vitale ha estat la primera classificada, seguida de la mezzosoprano Eugénie Joneau (França), segona, i la soprano Yewon Han (Corea), tercera.

En la categoria d’homes, Carles Pachón ha estat el primer classificat, seguit del baríton Sakhiwe Mkosana (Sud-àfrica), segon, i el tenor Dumitru Mitu (Moldàvia), tercer.

Els dos guanyadors han obtingut un premi valorat amb 15.000 euros cadascun. En la gala final, que va tenir lloc la nit de dijous, els participants del concurs van estar acompanyats per la Filharmònica de Duisburg sota la direcció de Jonathan Darlington.

“No em puc creure que he guanyat el primer Neue Stimmen!”, confessa el baríton català

“Estic molt content i amb prou feines em puc creure que he guanyat el primer premi del concurs Neue Stimmen!”, ha assegurat Pachón en les seves xarxes socials. “Va ser un gran plaer conèixer tots aquells companys increïbles i poder actuar per a tots vosaltres”, ha afegit.

Neue Stimmen (noves veus, amb alemany) és un festival que l’organitza cada dos anys la Bertelsmann Stiftung a Gütersloh. Té com finalitat ser un aparador mundial per als joves talents de l’òpera. Se’l considera un fòrum de projecció per a nous talents, en el qual molts d’ells han estat l’inici de la seva consolidació operística.

Foto: Neue Stimmen

De Navàs al món

Nascut a Navàs l’any 1995, es va formar a l’Escola Municipal de Música del seu poble i posteriorment es va incorporar a la Coral Polifònica de Puig-reig, on va començar els seus estudis de cant amb el mestre Jorge Sirena.

Entre el més destacat de la seva carrera és el tercer lloc en el Concurs Tenor Viñas 2017 o el primer premi en el concurs Francisco Araiza, a Mèxic (2017). Darrerament ha estat seleccionat com a integrant de l’Opernstudio der Staatsoper Unter den Linden, de Berlín.

El setembre vinent, Pachón trepitjarà l’escenari del Gran Teatre del Liceu de Barcelona interpretant el paper de Malatesta en l’òpera Don Pasquale, de Donizetti.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram